https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/golfove-hriste-na-hluboke-ma-opet-zelenou
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Golfové hřiště na Hluboké má opět zelenou

10.1.2002 17:03 | HLUBOKÁ NAD VLTAVOU (EkoList)
Referát životního prostředí Okresního úřadu v Českých Budějovicích již potřetí povolil stavbu rozsáhlého osmnáctijamkového golfového hřiště u Hluboké nad Vltavou, přestože ministerstvo životního prostředí (MŽP) jeho dvě předešlá rozhodnutí kvůli závažným nedostatkům v dokumentaci projektu zrušil.
 

"K rozhodnutí okresního úřadu se odvoláme, neboť se opakují tatáž pochybení, která mu byla ministerstvem už dvakrát vytýkána," říká Vladimír Molek ze sdružení Calla, které se spolu s Jihočeskými matkami snaží výstavbě hřiště v biologicky i krajinářsky cenné lokalitě zabránit.

"V době, kdy je v provozu devítijamkové hřiště na Podskalské louce a ve jménu zúrodňovacích a terénních prací se staví i na Podskalské louce, nejde již pouze o golf, ale o to, jak lze se souhlasem úřadů obejít zákon," popisuje Jaroslava Brožová z Jihočeských matek situaci, kdy investor stavby, společnost Hluboká Invest, začala nenápadně realizovat svůj projekt bez čekání na příslušná povolení. Kladné územní rozhodnutí zrušilo ministerstvo životního prostředí proto, že investor nebyl schopen dodat dostatečné podklady pro vyhodnocení možných dopadů golfového hřiště na památné duby, dále nezahrnul do projektu stavby, které tvoří zázemí hřiště, stejně jako přístupovou komunikaci a parkoviště.


reklama

 
Tomáš Kramár

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist