https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/h-kralove-chysta-vzdelavaci-centrum-a-opravu-skoly-za-150-mil
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Hradec Králové chystá přírodovědecké vzdělávací centrum pro mladé

15.6.2016 13:26 | HRADEC KRÁLOVÉ (ČTK)
Královéhradecká radnice připravuje centrum zaměřené na přírodovědné a technické vzdělávání. Náklady na jeho vybudování a opravu bývalé Základní školy T. G. Masaryka V Lipkách, ve které by mělo vzniknout, jsou odhadované na 150 milionů korun. Město chce získat peníze z Evropských dotací, informovala mluvčí hradecké radnice Magdaléna Vlčková.
 

Centrum s pracovním názvem Lidské tělo - dokonalý stroj, by mělo sloužit kromě dětí ze základních škol také studentům středních škol. Zapojené by měly být i školy vysoké. "Nechceme vybudovat technologický skanzen či muzeum ani žádný izolovaný projekt. Naší snahou je otevřít lidem vzdělávací centrum, které v souvislostech přiblíží přírodní vědy o člověku. Chceme centrum zpřístupnit například i seniorům," uvedl hradecký primátor Zdeněk Fink. Podle něj by mělo nové centrum zvýšit zájem žáků o obory jako je biologie, fyzika, chemie, matematika.

Objekt školy, který navrhoval architekt Josef Gočár, nabízí 26 učeben a 17 kanceláří, město má již hotový stavebně historický průzkum budovy. "Nyní se bude zhruba půl roku zpřesňovat účel a konkrétněji definovat obsahová náplň centra," uvedl vedoucí odboru strategického plánování a projektového řízení Karel Vít. Pokud město získá dotaci, mohl by být provoz centra podle Víta zahájený ve školním roce 2021/2022.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist