https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/hasici-ukoncili-zasah-u-pozaru-hal-v-brne-cernovicich
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Hasiči ukončili zásah u požáru hal v Brně-Černovicích

15.9.2016 16:26 | BRNO (ČTK)
Hasiči odvolali všechna vydaná preventivní opatření pro obyvatele i podnikající subjekty z okolí požářiště.
Hasiči odvolali všechna vydaná preventivní opatření pro obyvatele i podnikající subjekty z okolí požářiště.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | FireBrno
Hasiči dnes odpoledne zcela zlikvidovali požár v Brně-Černovicích, kde od středečních brzkých ranních hodin hořel komplex na výrobu a skladování matrací. Hasiči místo po 15:00 předali majiteli, řekla ČTK mluvčí jihomoravských hasičů Pavla Pražáková. Podle ní ale zatím není známa příčina vzniku požáru ani přesná výše škody. Původní odhady mluvily o škodě 30 milionů korun. Lidé z okolí mohli už od dnešního rána bez obav větrat. Při požáru se zranili tři lidé.
 

Hasiči odvolali všechna vydaná preventivní opatření pro obyvatele i podnikající subjekty z okolí požářiště. "Příčinu požáru zatím nevíme. Bude trvat týdny a možná i měsíce, než padne nějaké rozhodnutí," uvedla Pražáková.

Podle ní místo opustili jak hasiči, tak speciální útvar z Hlučína i s těžkou technikou. Pomáhala rozebírat zřícené ocelové konstrukce hal tak, aby se hasiči dostali ke skrytým ohniskům a mohli je zlikvidovat.

Požár vypukl ve středu před třetí hodinou ranní v areálu firmy BPP, která vyrábí polotovary pro čalouněný nábytek. Těžištěm její činnosti je především zpracování blokových polyuretanových pěn. Hasiči nemuseli nikoho evakuovat, protože v továrně v noci nebyli lidé. Požár zasáhl výrobní a skladovací prostory, které jsou zničené. Hasičům se podařilo uchránit administrativní objekt. Podle obchodního zástupce BPP Jana Dudy v areálu pracovalo zhruba 45 lidí a vše je pojištěné.


reklama

 
Lenka Horáková
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist