https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/hopikova-naucna-stezka-v-zatci-ma-zabavit-i-poucit
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Hopíkova naučná stezka v Žatci má zabavit i poučit

22.6.2017 08:00 | ŽATEC (ČTK)
Naučná stezka vznikla v městských lesích za Holedečí, kde dříve trasa pro turisty byla. Jsou tam informační tabule, pohybové prvky, aby to děti bavilo, altány pro odpočinek, lavičky. / ilustrační foto
Naučná stezka vznikla v městských lesích za Holedečí, kde dříve trasa pro turisty byla. Jsou tam informační tabule, pohybové prvky, aby to děti bavilo, altány pro odpočinek, lavičky. / ilustrační foto
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Novou turistickou atrakcí v Žatci, městu chmele, je Hopíkova naučná stezka. Malým i větším návštěvníkům přibližuje život v přírodě a zajímavosti lesa. Modely zvířat na stezku vyrábějí odsouzení ve věznici Nové Sedlo. ČTK to řekla starostka Zdeňka Hamousová.
 

Naučná stezka vznikla v městských lesích za Holedečí, kde dříve trasa pro turisty byla. "Jsou tam informační tabule, pohybové prvky, aby to děti bavilo, altány pro odpočinek, lavičky," uvedla Hamousová. Cílovou skupinou jsou předškoláci a žáci v mladším školním věku, ale i jejich rodiče, turisté, rekreanti. Stezka je také dobře dostupná na kole.

Celá 2,5 kilometru dlouhá trasa bude dokončena o prázdninách. Lidé na ní potkají mimo jiné broukoviště, což je jakýsi hmyzí domov vytvořený z mrtvých stromů, pařezů, špalků.

Náklady na stezku činily 712.000 korun. Radnice je celé uhradila z dotace z programu rozvoje venkova. Poslední prvkem na trase budou dřevěné modely místních zvířat, které vyrábějí odsouzení ve věznici Nové Sedlo, s níž město dlouhodobě spolupracuje.

Jméno dostala stezka podle skřítka Hopíka (hop znamená anglicky chmel), který se stal dětským maskotem chmelařského regionu.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist