https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/hraz-velkeho-knizeciho-rybnika-u-m-lazni-vyzaduje-opravu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Hráz Velkého knížecího rybníka u Mariánských Lázní vyžaduje opravu

22.9.2016 14:04 | M. LÁZNĚ (ČTK)
Velký knížecí rybník u Mariánských Lázní potřebuje revitalizaci. V havarijním stavu je především hráz rybníka, nutné ale bude i jeho odbahnění. Zastupitelé města již schválili vypracování projektové dokumentace na obě tyto akce, město bude hledat možnosti dotací, řekl ČTK starosta Mariánských Lázní Petr Třešňák (Piráti). Na zpracování projektu uvolnili zastupitelé necelých 300.000 korun.
 

"Projektová dokumentace se zpracuje jako celek. V závislosti na tom, zda bude vypsána na vodní plochy dotační výzva, bude pak město dotaci čerpat, nebo bude muset přistoupit k rekonstrukci rybníka z vlastních zdrojů. Náklady jsou ale bohužel kolem 11 milionů korun. Bez dotace by tak město zřejmě realizovalo pouze opravy toho, co je opravdu v havarijním stavu," řekl Třešňák.

Zatímco na rekonstrukci hráze podle místostarosty Vojtěch Franty (Piráti) dotační titul existuje, odbahnění dna rybníka z žádné aktuální dotace hradit nelze. Právě odbahnění přitom bude zřejmě největší položkou v rozpočtu projektu.

Velký knížecí rybník leží mezi Mariánskými Lázněmi, Velkou Hleďsebí a obcí Hamrníky. U rybníka se mohou návštěvníci ubytovat v kempu, využíván bývá i ke koupání v přírodě. Přímo po hrázi rybníka vede žlutá turistická značka. V jeho blízkosti se kromě dalších rybníků nachází například i přírodní rezervace Hamrnický mokřad.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist