https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/jihlavsti-straznici-dnes-odchytili-toulaveho-klokana
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Jihlavští strážníci dnes odchytili toulavého klokana

18.8.2017 12:24 | JIHLAVA (ČTK)
Klokan byl "obklíčen a zatčen". Na ilustračním snímku klokan rudokrký.
Klokan byl "obklíčen a zatčen". Na ilustračním snímku klokan rudokrký.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Jihlavští strážníci dnes dopoledne na okraji města odchytili toulavého klokana. Zvíře se pohybovalo už delší dobu v okolí města. Zásah se obešel bez zranění. Zvíře patří soukromému chovateli z Brněnska. Zatím je umístěno v útulku pro opuštěná zvířata a čeká, až si ho majitel převezme. Informoval o tom zástupce ředitele jihlavské městské policie Stanislav Maštera.
 

"Dostali jsme informaci, že klokan se pohybuje poblíž lyžařské sjezdovky. Doběhl až na zahradu jednoho z domů v ulici Červené Domky, kde byl obklíčen a zatčen," řekl se smíchem Maštera. Přibližně půl metru vysoký klokan se podle něj pohyboval v okolí města několik týdnů. Na jeho odchytu spolupracovali se strážníky také pracovníci útulku a jihlavské zoo.

Podle Maštery je odchyt klokana kuriozitou. "V minulosti jsme se podíleli například na odchytu malajského medvěda, který pravidelně utíkal ze zoologické zahrady, občas chytáme exotické ptáky nebo hady, ale klokan má premiéru," dodal Maštera.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist