https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/jihovychod-usa-suzuji-pozary-pomahaji-tisice-hasicu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Jihovýchod USA sužují požáry, pomáhají tisíce hasičů

11.11.2016 13:51 | ATLANTA (ČTK)
Více než 5000 hasičů a dobrovolníků bojuje s požáry na jihovýchodě Spojených států.  Ilustrační snímek.
Více než 5000 hasičů a dobrovolníků bojuje s požáry na jihovýchodě Spojených států. Ilustrační snímek.
Více než 5000 hasičů a dobrovolníků bojuje s požáry na jihovýchodě Spojených států. Kvůli silnému větru, vysokým teplotám a několika týdnům bez deště se tam šíří jeden oheň za druhým. Shardul Raval z americké lesní správy uvedl, že s požáry mimo jiné bojuje na 40 letadel.
 

Jak vyplývá ze čtvrteční zprávy o stavu sucha v USA, skoro 42 milionů lidí v 15 jižních státech žije v oblastech postižených suchem. Nejhorší je situace ve státech Georgia, Alabama, Mississippi a Tennessee, extrémní sucha se ale šíří i na západ Severní a Jižní Karolíny. Státy Kentucky, Tennessee a Severní Karolína sužují požáry.

"V tuto chvíli si ještě více méně vystačíme sami," řekla mluvčí lesní správy státu Kentucky Jennifer Turnerová. "Dokázali jsme dostat pod kontrolu některé malé požáry," citovala ji agentura AP. Kvůli velmi nízké hladině vlhkosti se však úřady připravují i na zhoršení situace.

Sucha přetrvávají i na severozápadě Floridy a ve Virginii, Louisianě, Texasu a dalších amerických státech, uvedlo Národní centrum pro zmírňování následků sucha v Lincolnu ve státě Nebraska.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist