https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/jmeno-tomase-chalupy-je-i-u-staveb-o-ktere-se-nezaslouzil
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Jméno Tomáše Chalupy je i u staveb, o které se nezasloužil

7.12.2011 10:00 | PRAHA (Ekolist.cz)
"Rozhodně to není moje ambice objevovat se na nějakých cedulích," uvedl pro iDnes Tomáš Chalupa.
"Rozhodně to není moje ambice objevovat se na nějakých cedulích," uvedl pro iDnes Tomáš Chalupa.
Foto | Hugo Charvát / Ekolist.cz
Stavby, které vznikly díky dotaci z Evropské unie, musejí o této skutečnosti informovat prostřednictvím cedulí. Jak upozorňuje server iDnes, na některých projektech se objevuje i jméno ministra životního prostředí Tomáše Chalupy (ODS). Pozoruhodné je, že v některých případech je to u projektů, které byly schváleny ještě před tím, než se Chalupa stal ministrem.
 

„Projekt vznikl za podpory ministerstva životního prostředí a ministra Mgr. Tomáše Chalupy,“ cituje iDnes konkrétní znění cedule. Podle serveru se tyto cedule objevily už v létě, ministr však tvrdí, že o ničem neví. "Rozhodně to není moje ambice objevovat se na nějakých cedulích," uvedl pro iDnes Tomáš Chalupa.

O vzhledu cedulí rozhoduje Státní fond životního prostředí. Podle jeho mluvčí Lenky Brandtové není na uvádění jména ministra žádné nařízení, dohodlo se to na společných poradách ministerstva a fondu. I podle zástupce Evropské unie je vše v pořádku, protože konečné znění cedulí je plně v kompetenci členských států.

Více informací se dočtete ve zprávě na serveru iDnes.cz


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist