https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/karlovarsky-kraj-chysta-dohodu-o-partnerstvi-s-nemeckym-regionem-chemnitz
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Karlovarský kraj chystá dohodu o partnerství s německým regionem Chemnitz

5.12.2001 08:52 | KARLOVY VARY (ČIA)
O podobě budoucí partnerské dohody mezi Karlovarským krajem a sousedním saským regionem Chemnitz jednali v úterý 4. prosince ve městě Chemnitz karlovarský hejtman Josef Pavel a tamní vládní prezident Karl Noltze. Uvedl to dnes tiskový mluvčí krajského úřadu Tomáš Svoboda s tím, že na schůzce se hovořilo i o potřebě větší prostupnosti společné hranice.
 

Spolupráce mezi oběma kraji začne především v oblastech dopravy, regionálního rozvoje, životního prostředí, vodního hospodářství a cestovního ruchu. Hejtman Pavel s Noltzem hovořili o konceptu doplňujícího silničního spojení hraničními přechody se Saskem po vstupu České republiky do Evropské unie, který vypracovala saská strana pro Karlovarský i Ústecký kraj. Sasové přitom už počítají se zavedením kurzů českého jazyka pro své úředníky.

K dalšímu setkání hejtmana Pavla a hejtmanů Ústeckého a Libereckého kraje se saským ministrem pro spolkové země a otázky Evropské unie Stanislawem Tillichem a Karlem Noltzem dojde 16. ledna 2002 v Drážďanech. Na setkání by podle Svobody už mohlo dojít k podpisu partnerské dohody.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist