https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/karlovarsti-zastupitele-rozhodnou-o-vyuziti-byvale-mlekarny
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Karlovarští zastupitelé rozhodnou o využití bývalé mlékárny

13.2.2002 16:20 | KARLOVY VARY (ČIA)
O využití areálu zkrachovalé mlékárny na Čertově ostrově v centru lázeňského města budou v nejbližších týdnech rozhodovat karlovarští zastupitelé. Zchátralé objekty mlékárny nyní likviduje městská společnost Autocentrum F. Zatím nebylo rozhodnuto, zda si město areál o rozloze 13 tisíc metrů čtverečních ponechá nebo ho nabídne k prodeji. ČIA o tom dnes informoval zástupce Autocentra F Pavel Bouška.
 

V současné době Autocentrum F podle Boušky likviduje v areálu barely se čpavkem a olejem, které by mohly způsobit ekologickou havárii a dále probíhá demolice černých staveb. Společnost pracuje na studii, z níž vyplyne míra ekologické zátěže pozemku. Náklady na likvidaci bývalé mlékárny Bouška odhaduje na 16 až 80 milionů korun. "Výše částky závisí na tom, zda pozemek pouze vyčistíme anebo zajistíme i projektovou dokumentaci a budování inženýrských sítí. Všechno závisí na zastupitelích, kteří do dvou měsíců rozhodnou o budoucnosti areálu," vysvětlil.

Možností využití pozemku se podle Boušky nabízí celá řada včetně stavby bytů, oddychového parku nebo komerčního využití.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist