https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/karlovy-vary-vybuduji-privadec-vody-do-koupaliste-rolava
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Karlovy Vary vybudují přivaděč vody do koupaliště Rolava

16.4.2016 15:49 | KARLOVY VARY (ČTK)
Do koupaliště Rolava v Karlových Varech bude už letos proudit voda z nového přivaděče. Ten má zajistit, aby v létě, kdy je v řece Rolava málo vody, mohly být rybníky koupaliště ochlazovány čerstvou vodou. Z výběrového řízení vzešla zakázka zhruba za 600 000 korun, řekl ČTK náměstek primátora Michal Riško (ČSSD).
 

"V letních měsících se na koupališti Rolava množí sinice a vodní květ. Ochlazování vody gravitačním napouštěním z Rolavy není kvůli nedostatku vody možné. Proto to chceme řešit přečerpávací stanicí, která umožní vodu z řeky do koupaliště dostat," řekl Riško.

Ačkoli původní plány na gravitační přívod vody z řeky počítaly s náklady kolem tří milionů korun, ukázalo se, že přečerpávací stanice vyjde výrazně levněji. Její součástí bude menší jímka na vodu, kde se bude shromažďovat voda pro čerpání do koupaliště.

Koupaliště Rolava je jediným přírodním koupalištěm v Karlových Varech. Kromě něj mohou lidé od loňska využít i venkovní bazén bazénového centra u KV Areny. Naopak koupání ve venkovním bazénu hotelu Thermal po jeho uzavření už možné není.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist