https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/karolinum-vydalo-dve-nove-knihy-o-trvale-udrzitelnem-rozvoji
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

fotogalerie uvnitřKarolinum vydalo dvě nové knihy o trvale udržitelném rozvoji

3.12.2001 16:17 | PRAHA (EkoList)
Hned dva nové tituly z pera profesora Bedřicha Moldana, ředitele Centra pro otázky životního prostředí UK, dnes odborné veřejnosti a novinářům představilo nakladatelství Karolinum. Obě knihy - "Ekologická dimenze udržitelného rozvoje" i "(Ne)udržitelný rozvoj - Ekologie: Hrozba i naděje" - se podle slov autora doplňují. "První jmenovaná je spíše faktografií a druhá komentářem k ní," říká profesor Moldan.
 

"Jsme rádi, že můžeme s panem profesorem spolupracovat, a ještě radši jsme, že těmito tituly naše nejbližší spolupráce nekončí," řekl na recepci pořádané nakladatelstvím jeho ředitel Jaroslav Jirsa. Nakladatelství Karolinum se totiž s Bedřichem Moldanem už dohodlo na dalším, tentokrát ještě rozsáhlejším díle o trvale udržitelném rozvoji, jehož rukopis by mělo dostat do konce března 2002. "Než skončí letní prázdniny, měla by být i tato kniha na pultech," dodal Jirsa.

Podle Moldana bude příští rok z pohledu ochrany životního prostředí a trvale udržitelného rozvoje klíčový. "Bylo by velmi dobře, kdyby všechny tři knihy přispěly k tomu, aby se česká veřejnost dozvěděla, co je trvale udržitelný rozvoj, ještě před začátkem summitu v Johannesburgu," řekl Moldan.

V jihoafrickém Johannesburgu proběhne v září 2002 celosvětový Summit OSN o trvale udržitelném rozvoji, tzv. "Summit Země 2002".

Bedřich Moldan (vpravo) a ředitel firmy DHV Vladislav Bízek Bedřich Moldan s ředitelem vydavatelství Karolinum Jaroslavem Jirsou Předseda STUŽ Pavel Šremer
Autor a vydavatel spolu s knihami
Obálka
Obálka

Foto: Jakub Kašpar/EkoList
Repro: EkoList


reklama

 
Jakub Kašpar

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist