https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/karvina-zacala-s-vysadbou-stromu-na-prani-obyvatel
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Karviná začala s výsadbou stromů na přání obyvatel

11.5.2016 16:06 | KARVINÁ (ČTK)
První stromy už jsou vysazeny. Město počítá také s novou výsadbou stromu v anketě nejpopulárnějšího - sakury
První stromy už jsou vysazeny. Město počítá také s novou výsadbou stromu v anketě nejpopulárnějšího - sakury
Karviná začala vysazovat stromy na přání obyvatel. Město se loni rozhodlo, že do výsadby nové zeleně zapojí veřejnost. V rámci projektu Stromy pro Karvinou si tak lidé mohli vybrat strom a místo ve městě, kde by ho chtěli mít. Město by jejich přání mělo postupně plnit v následujících pěti letech, řekla ČTK mluvčí magistrátu Šárka Swiderová.
 

"Vloni jsme oslovili veřejnost, aby vytipovala místa a typy stromů, které by tam chtěla mít. Do ankety se nám sešla stovka realistických přání. První stromy už jsou vysazeny. Počítáme také s novou výsadbou stromu v anketě nejpopulárnějšího - sakury. Zatím zdobí okolí třídy 17. listopadu a prostranství před magistrátem v centru, ale chceme jich vysázet víc," uvedl náměstek primátora Miroslav Hajdušík (KSČM).

Informace k projektu mohou lidé najít na webových stránkách www.stromyprokarvinou.cz. Stránky obsahují i mapu jednotlivých přání a lidé tak mohou sledovat, zda už je "jejich" strom vysazen.

"Například v městské části Mizerov přibudou na přání nové javory, borovice, habry a dub, v Hranicích už roste několik lip, ale také opět borovice nebo javory," uvedla mluvčí.

Jen do údržby zeleně dává město ročně přes 18 milionů korun, investuje i do úprav parků. Město se pyšní například 200 let starým zámeckým parkem Boženy Němcové nebo sakurovou alejí podél silničního průtahu městem, která loni vyhrála celostátní anketu Alej roku.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist