https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/kladenska-mhd-by-mela-mit-v-druhem-pololeti-nove-ekologicke-vozy
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Kladenská MHD by měla mít v druhém pololetí nové ekologické vozy

7.2.2018 14:50 | KLADNO (ČTK)
ČSAD MHD Kladno provozuje kolem 170 autobusů na městských i meziměstských linkách ve středních Čechách, z toho je nyní zhruba polovina na ekologický pohon. Loni dopravce s pomocí evropských dotací zakoupil 27 nových autobusů na ekologický pohon. / Na fotografii snímek Kladna
ČSAD MHD Kladno provozuje kolem 170 autobusů na městských i meziměstských linkách ve středních Čechách, z toho je nyní zhruba polovina na ekologický pohon. Loni dopravce s pomocí evropských dotací zakoupil 27 nových autobusů na ekologický pohon. / Na fotografii snímek Kladna
Kladenská městská hromadná doprava by měla mít v letošním druhém pololetí 14 nových ekologických autobusů na stlačený zemní plyn, které nahradí ty na naftový pohon. Chce na ně využít evropské dotace. Jde o investici ve výši desítek milionů korun. Termín dodání nových vozů je do 30. června. Dnes to řekl ředitel kladenského dopravce ČSAD MHD Kladno Ludomír Landa.
 

Půjde o deset standardních a čtyři kloubové autobusy. "Konečně, po mnoha letech je to prakticky první program, kdy jsme mohli žádat i na linky MHD, protože vždycky to bylo na regionální dopravu," uvedl Landa. Podle něj se sice programy pro městskou dopravu v minulosti objevily, ale v jiných regionech, například na severní Moravě.

Zda bude kladenská společnost ještě letos investovat do další obnovy vozového parku, zatím není jasné, investiční plán na druhé pololetí bude vedení ještě upřesňovat.

ČSAD MHD Kladno provozuje kolem 170 autobusů na městských i meziměstských linkách ve středních Čechách, z toho je nyní zhruba polovina na ekologický pohon. Loni dopravce s pomocí evropských dotací zakoupil 27 nových autobusů na ekologický pohon téměř za 200 milionů korun. Slouží cestujícím například na linkách zajíždějících do Prahy 6, ale také na Kladensku, Mělnicku, Praze-západ, Berounsku a Rakovnicku.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist