https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/klaus-pro-ln-strasky-je-bezkar-nove-sjezdovky-na-sumave-nebudou
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Klaus pro LN: Stráský je běžkař, nové sjezdovky na Šumavě asi nebudou

15.2.2011 14:09 | PRAHA (Ecomonitor)
Stráský má rád běžkování, a to je důvod, proč si prezident není jistý, zda bude mít nový šéf národního parku pochopení pro rozvoj sjezdového lyžování na Šumavě
Stráský má rád běžkování, a to je důvod, proč si prezident není jistý, zda bude mít nový šéf národního parku pochopení pro rozvoj sjezdového lyžování na Šumavě
Zatímco Václav Klaus preferuje sjezdové lyžování, nový ředitel Národního parku Šumava a dlouholetý prezidentům přítel Jan Stráský má radši běžky. Šumava se proto podle Klause nových sjezdovek zatím asi nedočká, informuje server Lidovky.cz.
 

Podle Václava Klause byla volba Jana Stráského správná. Stráský je prý „Šumavák“, zná tamní prostředí, žije tam a "smutnou situaci na Šumavě intenzivně prožívá". „To je záruka, že se Šumavě bude velmi pozorně věnovat, což je ostatně pro něho charakteristické," uvedl Klaus pro Lidovky.cz. Podle Klause vnese Stráský do debat týkajících se šumavského národního parku rozum a vyslyší různorodé zájmy.

Stráský má rád běžkování, a to je důvod, proč si prezident není jistý, zda bude mít nový šéf národního parku pochopení pro rozvoj sjezdového lyžování na Šumavě. "My jsme se před 30 lety velmi hádali o tom, jestli se má jezdit na sjezdovkách nebo na běžkách, a on vůbec nemohl pochopit, že mne baví více ty sjezdovky," citují Klause Lidovky.cz. Podle prezidenta se tak Šumava asi nových sjezdovek nedočká.

Bývalý předseda vlády a ministr za ODS Jan Stráský byl včera jmenován na pozici dočasného ředitele šumavského národního parku ministrem životního prostředí Tomášem Chalupou. Předpokládá se, že Stráský bude šéfovat Šumavě rok až rok a půl, jeho úkolem je uspět jako krizový manažer.


reklama

 
Další informace |
Více v článku Klaus: Stráský je běžkař. Mám strach, že nové sjezdovky na Šumavě nebudou zveřejněného na serveru lidovky.cz dne 14. února 2011.
Martin Singr

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist