https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/kraluv-dvur-na-berounsku-vybudoval-dalsi-podzemni-kontejnery
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Králův Dvůr na Berounsku vybudoval další podzemní kontejnery

8.10.2016 15:08 | KRÁLŮV DVŮR (ČTK)
Králův Dvůr na Berounsku vybudoval další podzemní kontejnery na tříděný odpad. Nové velkoobjemové šachty ukryté pod chodníkem přibyly ve vnitrobloku na sídlišti Pod Hájem. Jejich pořízení stálo kolem milionu korun, většinu nákladů pokryla dotace od Státního fondu životního prostředí, řekl ČTK starosta Petr Vychodil (ODS).
 

Kontejnery jsou určeny na třídění plastů, papíru a skla. Už dříve město vybudovalo dvě podobná kontejnerová stání v Počaplech a na sídlišti Nad Stadionem. Podle Vychodila jde o nejfrekventovanější místa, kde byly v minulosti problémy s hromadícími se odpadky.

Umístění odpadu pod zem je podle starosty výhodné. Kromě lepšího vzhledu se ušetří, protože odpad se nemusí odvážet tak často. "Poměrně dost se nám i zvýšil podíl tříděného odpadu," uvedl Vychodil.

Do budoucna by podle něj měly v Králově Dvoře přibýt další podzemní kontejnery. "Zastupitelstvo mě pověřilo k tomu, abych v roce 2017 připravil projekty na dalších pět až šest stání na rok 2018," dodal.

Podzemní kontejnery dosud budovala spíše větší města, ve středních Čechách jsou například v Kutné Hoře, Příbrami a Mladé Boleslavi. Navenek vystupují jen sloupky, připomínající odpadkové koše. Jsou nenáročné na prostor, odolné proti požárům a brání i zpětnému vybírání odpadu.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist