https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/lachtan-mamut-se-rozloucil-s-prazskou-zoo-pojede-do-nemecka
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Lachtan Mamut se rozloučil s pražskou zoo, pojede do Německa

23.8.2017 00:30 (ČTK)
V lachtaní expozici pražské zoo nahradí Mamuta mládě (na obrázku), které se narodilo na konci května a od pondělí je k vidění v bazénu vždy mezi 12. a 13. hodinou.
V lachtaní expozici pražské zoo nahradí Mamuta mládě (na obrázku), které se narodilo na konci května a od pondělí je k vidění v bazénu vždy mezi 12. a 13. hodinou.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Foto | Petr Hamerník / ZOO Praha
Návštěvníci Zoo Praha měli v pondělí poslední možnost vidět lachtana jménem Mamut, který se narodil v květnu před dvěma lety. Mamuta čeká cesta do německého Memlebenu. V expozici ho nahradí jeho téměř tříměsíční sourozenec.
 

Spolu s lachtanem Mamutem pojede do Německa také vrchní chovatel Zoo Praha Jakub Mezei, který měl Mamuta na starosti a dohlédne na to, aby si lachtan na novém místě zvykl. Stráví tam s ním týden.

V lachtaní expozici pražské zoo nahradí Mamuta mládě, které se narodilo na konci května a od pondělí je k vidění v bazénu vždy mezi 12. a 13. hodinou. Zatím na něj budou dohlížet chovatelé. "Tohle mládě je velmi čilé a skvěle plave, proto jsme trochu upravili naše plány. Původně jsme chtěli mládě umístit do expozice až v září, ale sameček je natolik dobrý plavec, že pod dozorem už může do velkého bazénu a návštěvníci ho mohou obdivovat již dnes," uvedl ředitel Zoo Praha Miroslav Bobek.

Sameček zatím jméno nemá, jeho křtiny jsou naplánované na 28. září. Dosud byl s matkou Abebou v zázemí. Jeho otcem je samec Meloun, syn lachtana Gastona, kterého v roce 2002 odnesla povodeň. Jde o 15. mládě lachana jihoafrického, které se narodilo v pražské zoo.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist