https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ledni-medvedice-cora-v-zoo-brno-predvedla-sve-mlade
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Lední medvědice Cora v Zoo Brno předvedla své mládě

26.2.2016 13:38 | BRNO (Ekolist.cz)
Lední medvědice Cora už vyvádí své mládě na krátké vycházky do venkovního výběhu.  Je to o měsíc dříve než u předchozích mláďat.
Lední medvědice Cora už vyvádí své mládě na krátké vycházky do venkovního výběhu. Je to o měsíc dříve než u předchozích mláďat.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Foto | E. Stuchlík / Zoo Brno
Lední medvědice Cora už vyvádí své mládě na krátké vycházky do venkovního výběhu. Je to o měsíc dříve než u předchozích mláďat. Kvůli bezpečnosti medvíděte zůstává cesta kolem jejich expozice uzavřena. Návštěvníci se na medvědí rodinku budou moci podívat v prvních březnových týdnech.
 

„Nanuka a Kometu začala Cora vodit do výběhu ve třech a půl měsících, zatímco toto mládě poprvé pustila v necelých třech měsících. Může v tom hrát roli to, že je medvídě jedno a v boxu se nudí, ale může to být i extrémně teplým počasím,“ říká ředitel Zoo Brno Martin Hovorka. Cora je již tři týdny přikrmována a na konci minulého týdne byl chovatel ledních medvědů poprvé od porodu v zázemí porodního boxu. Teď bude několik dnů pravidelně porodní box navštěvovat, aby zjistil, jak Cora reaguje.

„První kontakt proběhl dobře. Cora sice byla trochu nervózní, ale tento postup je důležitý, aby si postupně zvykala na přítomnost lidí a byla připravena na první veterinární prohlídku mláděte,“ říká chovatel Jaroslav Jasínek. Pokud bude vše probíhat v pořádku, uzavřeme na nezbytnou dobu vstup do venkovního výběhu, vyčistíme bazén a pak už nic nebude bránit první veterinární prohlídce. Po zjištění pohlaví bude následovat výběr jména společně s veřejností, termínu křtu a kmotra ledního medvíděte.

Osud malých medvídků není vždy bezproblémový. V listopadu 2010 Cora porodila dvě mláďata, která po několika málo dnech sežrala. Proč se tak stalo ale ošetřovatelé nevědí.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist