https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/lesy-hlavniho-mesta-vybuduji-v-parku-u-cenku-hriste-a-cesty
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Lesy hlavního města vybudují v parku U Čeňku hřiště a cesty

30.8.2017 05:00 | PRAHA (ČTK)
Dětské hřiště, hřiště pro seniory a cesty v parku U Čeňku vybudují Lesy hlavního města Prahy. Občané Černého Mostu i Dolních Počernic získají realizací této akce moderní hřiště pro všechny věkové skupiny. / ilustrační foto
Dětské hřiště, hřiště pro seniory a cesty v parku U Čeňku vybudují Lesy hlavního města Prahy. Občané Černého Mostu i Dolních Počernic získají realizací této akce moderní hřiště pro všechny věkové skupiny. / ilustrační foto
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Dětské hřiště, hřiště pro seniory a cesty v parku U Čeňku vybudují Lesy hlavního města Prahy, včera smlouvu o dílo schválili pražští radní. Součástí úprav kromě výstavby cest, dětského hřiště a fitness hřiště pro seniory bude umístění veřejného osvětlení a mobiliáře. Úpravy parku, který je mezi Černým Mostem a rybníkem Martiňák, by měly být dokončeny do půl roku od zahájení stavby. Předpokládaná cena je přibližně 19 milionů korun bez DPH.
 

"Občané Černého Mostu i Dolních Počernic získají realizací této akce pěkné a moderní hřiště pro všechny věkové skupiny," uvedla radní pro životní prostředí Jana Plamínková (STAN/Trojkoalice).

Cílem postupných úprav je vytvoření rekreační plochy pro sportovní a rekreační vyžití. V rámci první etapy revitalizace parku byly v letech 2015 až 2016 provedeny zejména terénní úpravy zanedbaného území, který se nachází mezi Černým mostem a Dolními Počernicemi.

Na etapu, na jejíž provedení včera radní schválili smlouvu, navážou práce na ploše mezi rybníkem Martiňák a Dolními Počernicemi. Stavba v místě, kde je dnes pole, by měla začít nejdříve v roce 2018. Tato fáze by podle odhadu města měla stát 15 milionů korun.

Předloni se v souvislosti s parkem objevily spory mezi Prahou 14 a magistrátem. Radnice město kritizovala například za to, jak byly naplánovány jednotlivé etapy výstavby. Město výtky odmítlo. Radnici také vadil záměr města svěřit jim park do správy. Podle vedení městské části by na to radnice neměla peníze, navíc část parku leží mimo její území. Správa parku tak zatím není vyřešena.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist