https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/letosni-duben-byl-nejteplejsi-v-merene-historii
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Letošní duben byl nejteplejší v měřené historii

19.5.2016 09:39 | WASHINGTON (ČTK)
Rovněž první čtyři měsíce letošního roku byly nejteplejší první třetinou roku v měřené historii, když s teplotou 13,8 stupně převyšují loňské první čtyři měsíce o 0,3 stupně a průměr celého minulého století o více než 1,1 stupně
Rovněž první čtyři měsíce letošního roku byly nejteplejší první třetinou roku v měřené historii, když s teplotou 13,8 stupně převyšují loňské první čtyři měsíce o 0,3 stupně a průměr celého minulého století o více než 1,1 stupně
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Průměrné dubnové teploty na planetě Zemi byly letos vůbec nejvyšší, jaké kdy zaznamenali meteorologové v průběhu čtvrtého měsíce roku. Podle vydané zprávy americého Národního úřadu pro ovzduší a oceány (NOAA) se duben stal již dvanáctým měsícem v řadě, který překonal teplotní rekord pro své období, což se dosud nikdy nestalo.
 

V průběhu letošního dubna byl teplotní průměr 14,8 stupně Celsia, což je o 1,1 stupně vyšší než dubnový průměr za celé 20. století. Touto hodnotou se stal vůbec nejteplejším dubnem od začátku měření v roce 1880.

Rovněž první čtyři měsíce letošního roku byly nejteplejší první třetinou roku v měřené historii, když s teplotou 13,8 stupně převyšují loňské první čtyři měsíce o 0,3 stupně a průměr celého minulého století o více než 1,1 stupně.

Oteplování planety, za které je podle vědců do značné míry odpovědné lidstvo, mělo podle NOAA vliv rovněž na menší množství sněhu, které bylo na duben na severní polokouli nejmenší za posledních 50. let.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist