https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/lide-chteji-v-kolinskem-komenskeho-parku-hodne-zelene-a-vodu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Lidé chtějí v kolínském Komenského parku hodně zeleně a vodu

15.5.2017 08:30 | KOLÍN (ČTK)
Kolín v letošním roce plánuje řadu investic do oprav městského prostoru. Začne například rozsáhlá rekonstrukce autobusového nádraží za zhruba 60 milionů korun. Na jaře také začnou opravy okolí Chrámu sv. Bartoloměje, na které město získalo dotaci ve výši 90 milionů korun. / ilustrační foto
Kolín v letošním roce plánuje řadu investic do oprav městského prostoru. Začne například rozsáhlá rekonstrukce autobusového nádraží za zhruba 60 milionů korun. Na jaře také začnou opravy okolí Chrámu sv. Bartoloměje, na které město získalo dotaci ve výši 90 milionů korun. / ilustrační foto
Obyvatelé Kolína chtějí v Komenského parku, největším parku ve městě, který bude město v následujících letech revitalizovat, zachovat zeleň a rekreační ráz. Doplnit do areálu parku by lidé chtěli vodní dílo. Se všemi návrhy souhlasí i radnice. Městský architekt zároveň zpracovává odpovědi z interaktivních dotazníků, kterých město obdrželo zhruba 200. Zpracována jich je asi polovina. ČTK to řekl místostarosta Kolína Michael Kašpar (STAN).
 

Ve spolupráci s městským architektem letos vedení města vyhlásí architektonickou soutěž na novou podobu parku. Samotné úpravy se plánují na příští rok, případně až na rok 2019. "Komenského park je prostor významem srovnatelný s historickým centrem města," řekl. Architektonické soutěži chce proto radnice věnovat velkou pozornost. "Nechceme rovnou vybrat lokálního projektanta, který by to možná nakreslil lépe, ale možná hůř. Chceme, aby se toho ujala nějaká věhlasná firma," řekl starosta Kolína Vít Rakušan (STAN).

Revitalizaci parku řeší radnice i s širokou veřejností. Místostarosta s městským architektem se s obyvateli setkali přímo v parku, kde sbírali návrhy na vylepšení tohoto prostoru. Podle Kašpara dali lidé několik desítek podnětů.

"Některé odpovědi v interaktivním dotazníku jsou velmi obsáhlé, architekt je zpracovává a poté je představíme veřejnosti," dodal Kašpar. Lidé se shodují v tom, že z parku má být klidová zóna. "Nemáme z toho dělat hřiště," uvedl místostarosta.

Kolín v letošním roce plánuje řadu investic do oprav městského prostoru. Začne například rozsáhlá rekonstrukce autobusového nádraží za zhruba 60 milionů korun. Na jaře také začnou opravy okolí Chrámu sv. Bartoloměje, na které město získalo dotaci ve výši 90 milionů korun.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist