https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/lide-z-prahy-9-chteji-prodlouzit-park-pratelstvi-na-strizkov
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Lidé z Prahy 9 chtějí prodloužit park Přátelství na Střížkov

30.11.2017 04:54 | PRAHA (ČTK)
Lidé z Prahy 9 chtějí rozšíření parku Přátelství z Proseku na Střížkov.
Lidé z Prahy 9 chtějí rozšíření parku Přátelství z Proseku na Střížkov.
Lidé z Prahy 9 chtějí rozšíření parku Přátelství z Proseku na Střížkov. Pro odkup pozemků hlasovalo v anketě 3992 lidí, což je zhruba 85 procent respondentů. Informovala o tom radnice městské části. V anketě mohli lidé hlasovat od 13. do 24. listopadu. V anketě hlasovalo 4634 lidí z 54.603 obyvatel městské části.
 

Vedení městské části usiluje o získání pozemků už od roku 2009. Společnost OC 9, která je majitelem pozemků, městské části nabídla prodej celé plochy 2,36 hektaru za 175 milionů korun, za dvě třetiny by chtěla 60 milionů. Vedení Prahy 9 rozhodlo, že nechá obyvatele městské části, aby se k tomu vyjádřili v anketě.

Pro koupi celé plochy hlasovalo 3787 lidí, odkoupení dvou třetin pozemků podpořilo 205 respondentů a proti jakémukoli odkupu pozemků se záměrem rozšířit park se vyslovilo 30 hlasujících. Mezi odevzdanými anketními lístky jich bylo 612, které byly vyplněné špatně. Hlasující často nezaškrtli žádnou možnost, nebo byli pro odkup celé plochy i pro odkup dvou třetin.

Městská část bude nyní jednat o výkupu celé plochy s majitelem pozemků, jehož nabídka platí do konce tohoto roku, a s magistrátem hlavního města, který bude žádat o finanční pomoc.

"Jsme si vědomi toho, že rozhodnout se v této záležitosti není jednoduché a při rozhodování jsme vycházeli z našich předvolebních závazků, v nichž jsme si jako jednu z priorit stanovili získání pozemků na Střížkově a Proseku, abychom zabránili zahušťování zástavby uvnitř dotvořených sídlištních celků," uvedl místostarosta Tomáš Portlík (ODS).

Pokud by městská část koupila pouze dvě třetiny, majitel pozemků chtěl od Prahy 9 schválit stavbu rezidenčního domu na zbývající třetině plochy. Budova by stála na konci parku u stanice metra Střížkov. Není však jasné, jak by vypadala.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist