https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/lidl-bude-mit-u-svych-prodejen-rychlonabijeci-stanice-pro-elektromobily
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Lidl bude mít u svých prodejen rychlonabíjecí stanice pro elektromobily

2.8.2017 09:55 | PRAHA (Ekolist.cz)
Rychlonabíjecí stanice od společnosti ABB splňují tři mezinárodní normy nabíjení. Tyto stanice jsou vhodné pro všechny typy elektromobilů dostupné na trhu.
Rychlonabíjecí stanice od společnosti ABB splňují tři mezinárodní normy nabíjení. Tyto stanice jsou vhodné pro všechny typy elektromobilů dostupné na trhu.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | Lidl
Společnost Lidl nainstaluje rychlonabíjecí stanice pro elektromobily u svých prodejen v České republice. První stanici mohou vlastníci elektromobilů využít u právě otevřené pražské prodejny v ulici K Barrandovu. Do konce roku společnost instaluje dalších 5 rychlonabíjecích stanic. Elektromobilitu plánuje společnost podporovat dlouhodobě.
 

Rychlonabíjecí stanice využívají elektrickou energii, která podle Lidlu pochází z obnovitelných zdrojů. Každý majitel elektromobilu si podle ní může být jistý, že skutečně načerpá zelenou energii a navíc zdarma. “Rychlonabíjecí stanice pro elektromobily vnímáme jako další krok pro zdravější životní prostředí. Myslíme přitom samozřejmě na současné i budoucí majitele elektromobilů,“ okomentoval důvody pro instalaci rychlonabíjecích stanic u prodejen Lidl generální ředitel Pavel Stratil.

Rychlonabíjecí stanice od společnosti ABB splňují tři mezinárodní normy nabíjení. Pro nabíjení stejnosměrným proudem vozidel vyrobených v Asii (CHAdeMO), vozidel vyrobených v Evropě (Combo 2) a standardní nabíjení střídavým proudem (Type 2 Standard). Tyto stanice jsou proto vhodné pro všechny typy elektromobilů dostupné na trhu. Nabíjení stejnosměrným proudem je novější technologie, která umožňuje nabití baterie z 0 na 80 % za pouhou půlhodinu. Lidé si za tu dobu mohou zatím v nové prodejně v ulici K Barrandovu nakoupit.

Do konce roku společnost Lidl instaluje dalších 5 rychlonabíjecích stanic.
Do konce roku společnost Lidl instaluje dalších 5 rychlonabíjecích stanic.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | Lidl

Lidl se podle Stratila snaží chovat ekologicky ve všech svých aktivitách. Ať už se jedná o důsledné recyklování odpadu (například ustoupení Lidlu od prodeje jednorázových igelitových tašek), procesy v logistice nebo o implementaci úsporných technologií v logistických centrech nebo v nových prodejnách. Ty například využívají úsporné LED osvětlení, tepelná čerpadla napojená na podlahové vytápění s aktivací betonového jádra, systém větrání s rekuperací tepla napojený na čidla koncentrace CO2 ve vzduchu nebo ekologické chladicí systémy ve vybraném chladicím nábytku.



reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
Blanka Štiková

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist