https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/mad-recycling-investuje-v-olomouci-12-mil-kc-do-zpracovani-papiru
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

MAD Recycling investuje v Olomouci 12 milionů Kč do zpracování papíru

15.3.2017 01:14 | OLOMOUC (ČTK)
Nový areál na zpracování papírového odpadu, který si vyžádá investici 12 milionů korun, postaví v průmyslové zóně na kraji Olomouce firma MAD Recycling. Nový provoz bude otevřen v červnu, sdělil dnes člen představenstva MAD Recycling Ulrich Kern. Firma MAD Recycling v Olomouci zpracovává téměř 80 procent papírového odpadu
 
.

"Naše nynější prostory v Olomouci-Černovíře jsou pro nás již nedostačující," zdůvodnil Kern dvanáctimilionovou investici. Zatímco v roce v roce 2005 firma v Olomouci zpracovávala 100 až 300 tun papíru měsíčně, tak nyní je to už 1800 až 2000 tun.

Společnost nový provoz vybuduje v hale, kterou dříve využívala firma Fardis. "Jsem rád, že prostory, které byly několik měsíců prázdné, se zase zaplní a výrobou, která je relativně klidná," uvedl primátor Antonín Staněk (ČSSD).

MAD Recycling zpracovává v Olomouci zejména papírový odpad, který je poté ekologicky recyklován. "Firma se významně podílí na odbytu vytříděného papíru, který máme od občanů, firem a institucí, s nimiž v oblasti odpadového hospodářství spolupracujeme," uvedl ředitel Technických služeb města Olomouce Miroslav Petřík.

Společnost MAD Recycling zaměstnává dvě desítky lidí. Loni zvýšila tržby ze 113 milionů korun v roce 2015 na 124 milionů korun. Většinu tržeb získala z prodeje papíru a plastů. Jediným akcionářem MAD Recycling je stejnojmenná německá společnost.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (1)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

VH

Vladimír Hošek

6.4.2017 13:01
Možná by bylo dobré za jakých podmínek Tech. služby této firmě dávají papír. Inkasují Tech. služby aspoň 1,50 za kilo, je ochoten někdo na tento dotaz odpovědět?
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist