https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ministri-zahranici-eu-budou-mluvit-o-gruzii-arktide-i-sahelu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Ministři zahraničí EU budou mluvit o Arktidě i Sahelu

20.6.2016 03:23 | LUCEMBURK (ČTK)
Jedním z témat dnešního jednání ministrů zahraničí zemí Evropské unie v Lucemburku je ale také unijní arktická politika či situace v oblasti Sahelu, tedy v zemích na jižním okraji Sahary.
 

Na vysokém Severu chce unie s partnerskými státy spolupracovat zejména v klimatické problematice a ochraně životního prostředí, udržitelném rozvoji a podpoře širší mezinárodní spolupráce. Unie uznává, že základní odpovědnost za vývoj v oblasti patří konkrétním zemím, mnoho problémů má však přeshraniční a nadnárodní charakter.

Šéfka evropské diplomacie Federica Mogheriniová bude ministry informovat o svém červnovém jednání s partnery ze skupiny G5 oblasti Sahelu, tedy se zástupci Burkiny Faso, Mali, Mauretánie, Nigeru a Čadu. S africkými zeměmi se unie snaží výrazně posílit politickou i další spolupráci, jejíž centrální orientace míří do africké pomoci při zvládání migrační krize.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist