https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/na-jizni-morave-dnes-padlo-osm-teplotnich-rekordu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Na jižní Moravě včera padlo osm teplotních rekordů

3.4.2017 11:00 | BRNO (ČTK)
Padlo osm teplotních rekordů. Čtyři z nich byly staré 41 let. Rekordy byly ve Strážnici, Brodě nad Dyjí, Dyjákovicích, Ivanovicích na Hané, Brně-Žabovřeskách, Lednici, Brně-Tuřanech a Troubsku. / ilustrační foto
Padlo osm teplotních rekordů. Čtyři z nich byly staré 41 let. Rekordy byly ve Strážnici, Brodě nad Dyjí, Dyjákovicích, Ivanovicích na Hané, Brně-Žabovřeskách, Lednici, Brně-Tuřanech a Troubsku. / ilustrační foto
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
V Jihomoravském kraji včera padlo osm teplotních rekordů. Čtyři z nich byly staré 41 let. Nejtepleji bylo ve Strážnici, a to 24,9 stupňů Celsia. ČTK to sdělila Andrea Kvapilová z brněnské pobočky Českého hydrometeorologického ústavu.
 

Původní rekord byl ve Strážnici 23,3 stupňů z roku 1976. V Brodě nad Dyjí včera teploměr ukázal 24,4 stupně, původně tam v roce 1990 bylo 20,6 stupně. V Dyjákovicích meteorologové naměřili 24,3 stupně, předešlý rekord z roku 2011 byl 20,5 stupně.

V Ivanovicích na Hané včera teploměr ukázal 24,1 stupně, rekord z roku 1976 měl hodnotu 22 stupně. V Brně-Žabovřeskách bylo 23,8 stupně, v roce 1990 tam teploměr vyšplhal na 20,5 stupně.

V Lednici naměřili 23,7 stupně, což o čtyři desetiny překonalo rekord z roku 1976. V Brně-Tuřanech se teplota pohybovala na 23,4 stupně, původní rekord ze stejného roku jako v Lednici byl 22,6 stupně. V Troubsku meteorologové naměřili 23,3 stupně, původní rekord z roku 1990 byl 20,9 stupně.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist