https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/na-stedry-den-se-otevre-prerovsky-utulek-pro-psy-a-kocky
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Na Štědrý den se otevře útulek pro psy a kočky v Přerově

20.12.2017 10:37 | PŘEROV (ČTK)
Na Štědrý den za zvířaty
Na Štědrý den za zvířaty
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Obyvatelé Přerova budou moci i letos prožít netradičním způsobem dopoledne Štědrého dne. Své brány otevře útulek pro opuštěné psy a kočky, kam lidé každoročně na Vánoce nosí nadílku pro tamní osazenstvo. Na granulích, masových konzervách či piškotech si zvířata pochutnají v následujících týdnech. Loni sem zamířila stovka lidí, před útulkem se dokonce tvořily fronty. Zpřístupnění útulku i s prohlídkou a výkladem má v Přerově dlouholetou tradici.
 
"Otevřeno budeme mít pro veřejnost v neděli dopoledne. U zvířat musíme být stejně každý den, na Štědrý den chtějí lidé udělat pejskům radost. Nosí dobroty a využijí to jako procházku před obědem. Návštěvníci nosí především pamlsky pro psy, deky či granule. Rozhodně nadílku přivítáme, využijeme to v následujících dnech," řekla pracovnice útulku Magda Zatloukalová.

Do útulku každoročně míří na Vánoce především rodiny s dětmi. Pracovníci zájemce provedou po jednotlivých kotcích a seznámí je i s typickými vlastnostmi zdejších obyvatel. Někteří návštěvníci přitom přímo na místě podlehnou psím očím a čtyřnohého svěřence si odtud odvedou. "Někdy se to stává," doplnila pracovnice útulku.

Lidé si do přerovského útulku našli na Štědrý den cestu sami, akci zařízení nijak nepořádá ani nevyhlašuje. I přesto sem lidé s dárky míří již několik let. Přerovský psí útulek má kapacitu 25 míst, momentálně v něm našlo zázemí 16 psů a šest koček.

Podobnou akci koná také psí útulek v Olomouci, zájemcům se otevře druhý vánoční svátek od 11:00 do 14:00. "Jde o den otevřených dveří. Na sociálních sítích se přihlásilo již přes pět desítek účastníků, ale přijde i řada dalších lidí. Nadílku nám nosí lidé už od listopadu, jde hlavně o pamlsky, deky na zimu, ale i granule. Na našem webu zveřejňujeme, o co konkrétně máme zájem. Každoročně se toho sejde spousta," řekla Hana Dědochová z olomoucké organizace Ligy na ochranu zvířat, která se o útulek stará.

Olomoucký psí útulek má kapacitu pro 80 psů a 15 koček. Momentálně kvůli přestavbě zde kočky nejsou, žije tady 63 psů. Podle pracovníků útulku si řada z nich našla na konci roku nový domov.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist