Klara Šalléová "> Nadační fond VERDA podporuje romské studenty středních, vysokých škol a učilišť - Ekolist.cz
https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/nadacni-fond-verda-podporuje-romske-studenty-strednich-vysokych-skol-a-ucilist
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Tiskové zprávy

Drom, romské středisko: Nadační fond VERDA podporuje romské studenty středních, vysokých škol a učilišť

14. března 2007 | Drom, romské středisko
Autor: Klara Šalléová
Po pololetí školního roku 2006/2007 byla v Drom, romském středisku vyplacena finanční podpora romským studentům středních, vysokých škol a učilišť z prostředku nadačního fondu VERDA. Na školní rok 2006/2007 bylo přijato celkem 116 žádostí, z nichž bylo vybráno 63 klientů fondu. V pololetí školního roku byla vyplacena finanční podpora celkem 27 studentům (z toho 13 z Brna) a to v celkové výši 101 000 Kč.

Nadační fond Verda finančně podporuje romské vysokoškoláky, středoškoláky a učně z celé České republiky s cílem zvýšit jejich motivaci k dalšímu studiu. Podpora je poskytována ve formě stipendií, přičemž výše finanční podpory je závislá na studijních výsledcích.

"Již od roku 2001 podporuje nadační fond Verda romské studenty z celé České republiky. Za dobu našeho působení můžeme sledovat jednak nárůst počtu kvalitních studentů s dobrými známkami, několikanásobně se nám zvýšil počet vysokoškoláků. Kromě toho je vidět, že náš nadační fond má po letech působení již své jméno, vzhledem k neustálému nárůstu počtu žadatelů. A co je asi nejdůležitější, je změna reakcí většinové společnosti na naše aktivity. Mnohem častěji se k nám dostávají pozitivní reakce a stále více lidí si uvědomuje význam vzdělání pro jakoukoliv změnu postavení romských občanů v rámci celé společnosti“, říká zakladatelka fondu PhDr. Kateřina Dubská.
Drom, romské středisko se podílí na spolupráci zejména vyhledáváním potenciálních příjemců podpory, kterou zajišťují terénní sociální pracovníci, dále spolupracuje při organizování výběrových řízení a po celý školní rok zajišťuje komunikaci s klienty fondu.

„Pro studenty organizujeme doučování pro vybrané klienty fondu z Brna. Povinné doučování z matematiky a českého jazyka je určeno studentům se slabšími studijními výsledky a probíhá v prostorách střediska Drom. Jeho absolvování je základní podmínkou udělení finanční podpory. V případě zlepšení známky z doučovaných předmětů obdrží studenti v pololetí a na konci školního roku finanční bonus.“, uvedl Mgr. Filip Fuchs z romského střediska Drom.


Pro více informací kontaktujte:
PhDr. Kateřina Dubská, Nadační fond Verda , tel. : 777 122 341, e-mail: dubska@erag.cz
Mgr. Filip Fuchs DROM, romské středisko, tel.:737 036 088, email: filip.fuchs@drom.cz



Tento článek patří do kategorie |

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama


Pražská EVVOluce

 
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist