https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/nejvetsi-investici-zelezneho-brodu-bude-stavba-nizkoenergetickeho-domu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Největší investicí Železného Brodu bude stavba nízkoenergetického domu

14.2.2002 11:13 | ŽELEZNÝ BROD (ČIA)
Největší letošní investicí města Železný Brod na Jablonecku představující částku asi 20 milionů korun bude stavba nízkoenergetického domu. Dnes to potvrdil starosta Železného Brodu Václav Horáček. Dodal, že stavba je součástí mezinárodního projektu střediska pro efektivní využívání energie SEVEn. To staví podobné modelové domy s použitím špičkových izolací také v Sušici a Humpolci.
 

Dům se 13 byty o velikosti 2+1 a 3+1 a dvěma obchody začne město stavět na jaře. Na každou bytovou jednotku má přislíbenou standardní státní dotaci 320 tisíc korun. Cena jednoho metru čtverečního podlahové plochy bytu včetně kuchyňské linky, podlah a obkladů se po započítání státní dotace bude pohybovat okolo 14.300 korun. "Pořizovací cena bude vyšší, ale provozní náklady těchto bytů, především náklady na teplo, by měly být ve srovnání s běžnou výstavbou poloviční," řekl Horáček.

Železný Brod má i se spádovými obcemi asi 6590 obyvatel. Letošní vyrovnaný rozpočet představuje částku 106 milionů korun. Finančně náročný projekt si podle Horáčka může město dovolit díky 16 milionům korun, které vloni získalo prodejem 5,5 procenta akcií sklářské společnosti Železnobrodské sklo.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist