https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/nejvyssi-spravni-soud-zrusil-pokutu-50-000-kc-pro-usti-nad-labem
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Nejvyšší správní soud zrušil pokutu 50.000 Kč pro Ústí nad Labem

3.5.2017 08:30 (ČTK)
Pochybení při stavbě parku v roce 2010 odhalila Česká inspekce životního prostředí (ČIŽP). Podle ní ústecký magistrát chyboval, když povolil v parku pokácet 152 stromů a stovky křovin. / ilustrační foto
Pochybení při stavbě parku v roce 2010 odhalila Česká inspekce životního prostředí (ČIŽP). Podle ní ústecký magistrát chyboval, když povolil v parku pokácet 152 stromů a stovky křovin. / ilustrační foto
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | ČIŽP
Nejvyšší správní soud (NSS) zrušil pokutu 50.000 korun, kterou dostala v roce 2013 radnice v Ústí nad Labem. Zakázkou na revitalizaci městského parku se bude znovu zabývat Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS). ČTK to zjistila z webu soudu. S úpravami parku mělo město už dříve problémy u jiných institucí.
 

Ústí nad Labem nechalo park revitalizovat v roce 2010 a zaplatilo za to 83 milionů korun. Zájemci o zakázku museli doložit, že nejsou dlužníkem města. Podle ÚOHS tento postup byl v rozporu se zákonem o veřejných zakázkách a mohl snížit počet firem, které se do tendru přihlásily. Proč Nejvyšší správní soud pokutu zrušil, není jasné, zveřejněný verdikt je zatím bez odůvodnění.

Chyby v postupu města v souvislosti s revitalizací parku našly také jiné instituce. Podezření na předražení části vybavení parku prošetřovala policie, nakonec ale případ odložila. Pokutu 651.000 korun udělil před lety městu úřad Regionálního operačního programu Severozápad, který na revitalizaci přidělil dotaci. V srpnu 2011 dotaci o 380.000 korun zkrátil. Kontrola tehdy odhalila chyby při pořizování vybavení parku. Podle úřadu město chybovalo při pořizování laviček, když jejich typ a cena neodpovídaly smlouvě a následné fakturaci.

Pochybení při stavbě parku v roce 2010 odhalila Česká inspekce životního prostředí (ČIŽP). Podle ní ústecký magistrát chyboval, když povolil v parku pokácet 152 stromů a stovky křovin.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist