https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/nelahozeves-trva-na-vyssim-podilu-penez-za-uskladneni-odpadu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Nelahozeves trvá na vyšším podílu peněz za uskladnění odpadu

2.3.2017 12:00 | NELAHOZEVES (ČTK)
Spor trvá už několik let, týká se poplatků z let 2014 až 2016, celkem jde o částku přesahující 20 milionů korun.
Spor trvá už několik let, týká se poplatků z let 2014 až 2016, celkem jde o částku přesahující 20 milionů korun.
Nelahozeves na Mělnicku trvá na vyšším podílu peněz za uskladnění odpadu na jejím území. Skládka je na katastru Nelahozevsi a obce Uhy. Ministerstvo životního prostředí nedávno zrušilo rozhodnutí středočeského krajského úřadu o způsobu rozdělení peněz, úřad bude o věci znovu rozhodovat. ČTK to řekl starosta Nelahozevsi Josef Kebrle.
 

Spor trvá už několik let, týká se poplatků z let 2014 až 2016, celkem jde o částku přesahující 20 milionů korun. Peníze dala společnost, která skládku provozuje, do soudní úschovy, dokud nebude pravomocně rozhodnuto.

"Relevantním hlediskem je plocha úložiště a nikoliv plocha celé skládky," uvedla Nelahozeves v odůvodnění námitky proti dřívějšímu rozhodnutí kraje. Skládka je totiž na katastru obou obcí, ale v posledních letech využívaná část je převážně na katastru Nelahozevsi. Obec Uhy by ale chtěla například kompenzovat dopravní zátěž na silnicích.

Peníze by vedení Nelahozevsi využilo podle schválených priorit například do infrastruktury. "Je to široká škála," uvedl starosta. Podle něj by mohlo jít například o investice do školy, kanalizace, řešení územního plánování a podobně. Finance ale současné vedení neplánuje utratit všechny, počítá s tím, že s jejich částí bude nakládat i zastupitelstvo, které obec povede po volbách v roce 2018.



reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist