https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/neznama-latka-znecistila-na-blanensku-reku-svitavu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Neznámá látka znečistila na Blanensku řeku Svitavu

20.8.2016 12:09 | SVITÁVKA (ČTK)
Neznámá látka se v sobotu objevila na hladině řeky Svitavy v obci Svitávka na Blanensku. ČTK to řekl mluvčí jihomoravských hasičů Jan Dvořák. Podle něj se hasiči snaží zabránit dalšímu šíření a zjistit, co se do řeky dostalo.
 

Látka se rozprostřela na větší ploše. "Zasáhla úsek dlouhý asi 80 metrů a drží se na hladině. Položili jsme proto na vodní tok nornou stěnu, která zabraňuje dalšímu šíření," informoval Dvořák.

Zatím není jasné, jaká látka do řeky unikla. "Na místo jsme přivolali chemickou laboratoř, aby udělala analýzu vzorku. To by nám mělo napovědět více," dodal Dvořák.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist