https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/nova-naucna-stezka-predstavi-prirodu-a-rybniky-u-domazlic
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Nová naučná stezka představí přírodu a rybníky u Domažlic

31.3.2016 06:07 | DOMAŽLICE (ČTK)
Novou naučnou stezku nazvanou V Zelenovském údolí chtějí vybudovat Domažlické městské lesy u Zelenova u Domažlic. Turistům a milovníkům přírody nabídne na více než deseti kilometrech dvanáct zastavení. Součástí budou interaktivní tabule, lavičky, altán, stojany na kola a počítá se i s využitím QR kódů pro speciální mobilní aplikace, řekl ČTK Josef Forst z městských lesů.
 

Okolí Zelenovských rybníků je oblíbenou a vyhledávanou lokalitou pro turisty i cyklisty. V komplexu se také nachází výukové a rekreační centrum Zelenov, které slouží především k výuce lesní pedagogiky. Naučná stezka bude začínat u cyklostezky na Havlovice a pokračovat bude lesem směrem na Zelenov kolem vrcholu Dmout. Návštěvníkům představí tamní rybníky a okolní přírodu. Turisté budou poznávat ptáky, houby, lesní zvěř, dřeviny, ryby, vodní ptáky, květenu nebo obojživelníky. "Veškeré živočichy, rostliny a houby jsme vybírali dle toho, s čím se zde skutečně lidé mohou setkat a na textech se podíleli naši lesníci, aby seděly na místní podmínky," řekl Forst.

Turistům by se měla nová naučná stezka představit v září. Městské lesy už mají připravenou projektovou dokumentaci a podané žádosti o vyjádření k umístění staveb.

V okolí Domažlic je několik stezek - například naučná stezka Chodský květ, turistická sochařská stezka na vrch Baldov, galerie při havlovické cyklostezce či netradiční naučná stezka v arboretu u obchodní akademie.

Společnost Domažlické městské lesy obhospodařuje přes 3770 hektarů lesů a 20 rybníků o výměře přes 31 hektarů ve vlastnictví města Domažlice.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist