https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/nova-stezka-ve-frenstate-zavede-turisty-do-korun-stromu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Nová stezka ve Frenštátě zavede turisty do korun stromů

29.10.2015 14:49 | PRAHA (ČTK)
Po listopadovém zprovoznění se stezka na zimu uzavře. Od příštího roku bude fungovat sezonně od dubna do konce října.
Po listopadovém zprovoznění se stezka na zimu uzavře. Od příštího roku bude fungovat sezonně od dubna do konce října.
Foto | Martin Mach Ondřej / Ekolist.cz
Do korun stromů se podívají návštěvníci naučné stezky, která se nyní dokončuje ve Frenštátě pod Radhoštěm na Novojičínsku. Stezka nazvaná Beskydské nebe - Život v korunách stromů je dlouhá 1800 metrů, turisty zavede na osmdesátimetrový vzdušný chodník, k Mařenčině studánce či expozici siluet dravých ptáků. ČTK to řekl ředitel frenštátského kulturního střediska a autor projektového záměru Marian Žárský.
 

Nyní řemeslníci dokončují zastřešení pódia amfiteátru, nad kterým budou viset makety dravých ptáků. Do zálivů vzdušného chodníku nad roklí potoka Vlčáku ještě musejí namontovat velké expoziční prvky, jako například hnízdo orla skalního.

"Převzetí hotové stavby by mělo být v pátek 30. října. Otevření stezky pro veřejnost by se mělo uskutečnit 13. listopadu," řekl Žárský. Naučná stezka v areálu Horeček podle něj propojuje řadu zajímavostí.

"Díky projektu se podařilo buď nově vybudovat, nebo obnovit zajímavá místa na Horečkách, která se opět stávají atraktivní odpočinkovou lokalitou," uvedl. Rekonstrukce se tak dočkala Mařenčina studánka nebo památník malíře Břetislava Bartoše. S historií i současným děním na Horečkách návštěvníky seznámí osm informačních panelů.

Po listopadovém zprovoznění se stezka na zimu uzavře. Od příštího roku bude fungovat sezonně od dubna do konce října.



reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist