https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/novy-stadion-za-luzankami-ziskal-eia-stavet-se-ma-pristi-rok
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Nový stadion za Lužánkami získal EIA, stavět se má příští rok

27.9.2017 15:44 | BRNO (ČTK)
Stavba nového fotbalového stadionu v Brně za Lužánkami získala kladné stanovisko při posuzování vlivů na životní prostředí EIA.
Stavba nového fotbalového stadionu v Brně za Lužánkami získala kladné stanovisko při posuzování vlivů na životní prostředí EIA.
Stavba nového fotbalového stadionu v Brně za Lužánkami získala kladné stanovisko při posuzování vlivů na životní prostředí EIA. Vyplývá to z dokumentů na informačním portálu EIA. Zatím se počítá s tím, že stavba by mohla začít příští rok a skončit v roce 2020. Jde o jednu z priorit současného vedení Brna.
 

Nový stadion ve tvaru elipsy obložený červenými cihlami a s kompletně zastřešenými tribunami má pojmout 30.000 sedících diváků. Starý stadion postavený po druhé světové válce opustila fotbalová Zbrojovka v roce 2001. Před dvěma lety se zde hrál rozlučkový zápas Petra Švancary a konají se zde různé sportovní akce, ale tribuny jsou nepoužitelné. Starý stadion půjde kompletně k zemi.

Nový stadion má mít jedno podzemní a osm nadzemních podlaží, vysoký bude 30 metrů. Pod tribunami bude téměř 500 parkovacích míst. Další stovky parkovacích míst mají vzniknout u plaveckého stadionu. Pro zjednodušení dopravy se také plánuje rozšíření Sportovní ulice na čtyři pruhy.

Vedle nutného zázemí pro fotbal bude součástí stadionu i komerční zázemí nezávislé na fotbalovém kalendáři. V provozu má být restaurace, ubytování, prodejna sportovní potřeb, prodejna potravin či fitness centrum.

Existují také plány na stavbu hokejového stadionu v sousedství, zatím bez konkrétních časových perspektiv.

Od opuštění stadionu za Lužánkami hrají fotbalisté Zbrojovky na stadionu v Králově Poli, kde divácký průměr nedosahuje ani 5000 lidí na utkání. Stavba nového stadionu má stát zhruba dvě miliardy korun.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist