https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/novym-reditelem-prazske-botanicke-zahrady-bude-oldrich-vacek
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Novým ředitelem pražské botanické zahrady bude Oldřich Vacek

18.5.2016 07:16 | PRAHA (ČTK)
Novým ředitelem pražské botanické zahrady bude Oldřich Vacek. Zahradu vedl už v letech 2003 až 2011, dnes působí jako vedoucí katedry na České zemědělské univerzitě. Odvolaná ředitelka Věra Bidlová skončila ve výběrovém řízení druhá. Vyplývá to z materiálu, který schválili pražští radní.
 

Vacek rezignoval na funkci ředitele v únoru 2012, o několik měsíců později ho nahradila Bidlová. Ucházel se v roce 2011 také o vedení Národního parku Šumava, kde postoupil do užšího výběru.

Budlovou odvolala rada v červenci kvůli údajným chybám v hospodaření zahrady. Bývalá ředitelka výtky odmítla. Problémy v zahradě se podle některých informací týkaly mimo jiné oprav skleníku Fata morgana. Nesrovnalosti zjistila finanční kontrola magistrátu. Zahradu v Troji, která je příspěvkovou organizací Prahy, ročně navštíví 300 000 návštěvníků. Její provoz loni stál asi 74 milionů korun.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist