https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/novym-reditelem-ustecke-zoo-bude-roman-koncel
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Novým ředitelem ústecké zoo bude Roman Končel

23.6.2017 01:30 | ÚSTÍ N.L. (ČTK)
Žirafy v Zoo Ústí nad Labem.
Žirafy v Zoo Ústí nad Labem.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Novým ředitelem ústecké zoologické zahrady bude dosavadní technický náměstek Roman Končel. Včera o tom na mimořádném jednání rozhodli radní. ČTK to řekla mluvčí radnice Romana Macová. Končel se ujme funkce 1. července. Naopak definitivně se rozpadla dozorčí rada zoo, na místo rezignoval už třetí člen z pěti, bývalý ředitel zahrady Tomáš Kraus.
 

Končel vedl zahradu jako pověřený ředitel od začátku března po rezignaci Lubomíra Moudrého. Předtím v zahradě působil jako technický náměstek. Končel vyhrál výběrové řízení. Do toho se přihlásilo šest lidí, všichni byli pozváni k pohovoru. Nakonec od něj podle informací ČTK odstoupil Končelův zástupce a zastupitel města Miroslav Štráchal (klub UFO). "Pan Končel je pro nás vhodným uchazečem i proto, že zná chod zahrady. Jmenovaný ředitel zároveň přislíbil, že do šesti měsíců vypracuje generel zahrady, zajistí personální audit a doporučí nové složení dozorčí rady. Prioritou je i dokončení pavilonu tučňáků a tapírů," řekl náměstek primátorky Jiří Madar (UFO).

Zastupitelé města ve středu projednávali návrh na zrušení dozorčí rady, který požadovala opozice. Návrh ale neprošel. I přesto se dozorčí rada včera definitivně rozpadla. Na funkci dnes rezignoval bývalý ředitel Tomáš Kraus. ČTK řekl, že ke kroku se mimo jiné rozhodl poté, co další z členů dozorčí rady Bořek Voráč ostře veřejně vystoupil vůči části zaměstnanců zoo. "Korunu tomu dal kolega Voráč, ventilující své soukromé a dle mého názoru pološílené teze jménem DR. Takže dozorčí rada sice zrušena nebyla, ale já v ní po tomto nedůstojném tyjátru už být nechci. To samozřejmě nic nemění na tom, že ústecké zoo vždycky rád pomůžu, bude-li o to stát," řekl ČTK Kraus.

Dozorčí rada má být pětičlenná. Kraus je za poslední rok třetím členem, který rezignoval. Už dříve ji opustili zastupitelé Martin Mata a Yveta Tomková (oba Vaše Ústí). Mata to zdůvodnil tím, že Voráč údajně nepřípustně zasahoval do řízení zoo. Tomková rezignovala poté, co zoo zaměstnala zastupitele Štráchala bez výběrového řízení. Opozice to tehdy označila za trafiku.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist