https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/o-navazeni-na-skladku-u-veltrus-na-melnicku-dal-rozhoduji-soudy
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

O navážení na skládku u Veltrus na Mělnicku dál rozhodují soudy

30.1.2017 09:30 | VELTRUSY (ČTK)
Ve sporu o provoz skládky stavebního odpadu u Veltrus na Mělnicku dál rozhodují soudy.
Ve sporu o provoz skládky stavebního odpadu u Veltrus na Mělnicku dál rozhodují soudy.
Ve sporu o provoz skládky stavebního odpadu u Veltrus na Mělnicku dál rozhodují soudy. Žalobu na platnost povolení dalšího navážení podalo město Veltrusy v roce 2015, které s navážením nesouhlasí. Rozhodnutí krajského soudu z loňského prosince ruší předchozí povolení a nařizuje nové projednání případu. Krajský úřad i společnost Tezzav organizující navážení podaly na rozhodnutí soudu kasační stížnost. ČTK to na dotaz sdělila Helena Frintová z krajského úřadu.
 

Žaloba se týkala povolení k rozšíření skládky na pozemku, který podle majitele skládky Pavla Kratěny administrativní chybou vypadl ve schvalovacím procesu. Podle starosty Veltrus Filipa Voláka dal rozsudek městu za pravdu, když požaduje zrušení rozhodnutí úřadů o přidaném pozemku, na který se má skládka rozšířit. Podle majitele skládky je v soudním rozhodnutí zároveň uvedeno, že společnost Tezzav byla poškozena.

Veltrusy také podle Frintové nedávno podaly žalobu ke Krajskému soudu v Praze kvůli prodloužení termínu na dokončení terénních úprav na navážce. "Krajský úřad byl seznámen s návrhem na přiznání odkladného účinku žalobě a bude se k němu vyjadřovat a současně i k podané žalobě," uvedla Frintová.

Majitel skládky se minulý rok pokoušel s městem navázat na dřívější spolupráci, nabídl mu navýšení plateb z množství navezeného materiálu o 200 procent a založení vázaného účtu určeného na rekultivaci. Už dříve město získalo jako kompenzaci za navážení statisíce korun.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
sbe jpt
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist