https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/o-vikendu-probehne-velky-uklid-jizerskych-hor
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

O víkendu proběhne velký úklid Jizerských hor

17.10.2017 14:19 | PRAHA (Ekolist.cz)
Velký úklid je pořádán tak, aby byl pro zapojené dobrovolníky co nejpříjemnější.
Velký úklid je pořádán tak, aby byl pro zapojené dobrovolníky co nejpříjemnější.
Foto | Martin Mach Ondřej / Ekolist.cz
O tomto víkendu 21. a 22. 10. pořádá Společnost pro Jizerské hory všechny akci Ukliďme Jizerky. Úklid se Jizerkách pořádá od roku 1999 a zapojují se do ní zapojí stovky dobrovolníků.
 

Velký úklid je pořádán tak, aby byl pro zapojené dobrovolníky co nejpříjemnější – stačí, když si vyzvednou pomůcky (buď předem v infocentrech nebo v den konání na významných parkovištích) a pak si již naplánují výlet dle své vůle. A po cestě sbírají odpadky. Ty pak zanechají na dopravně dobře dostupném místě a nahlásí jejich polohu pořadatelům. V celém následujícím týdnu je pak odpad z hor svážen.

„Každý rok se zapojují stovky lidí a jejich nadšení a odhodlání udržet hory čisté nám ukazuje, že to má smysl,“ říká ředitelka Společnosti pro Jizerské hory Kateřina Bednářová. „Důležité je pro nás také zapojení škol a dětských kolektivů, protože vnímáme i výchovnou funkci celé akce,“ dodává.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist