https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/obcane-dekuji-a-podporuji-policisty-v-jejich-stretech-s-demonstranty
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Občané děkují a podporují policisty v jejich střetech s demonstranty

27.9.2000 16:50 | PRAHA (ČIA)
Stovky telefonátů a e-mailů od občanů z celé republiky, vyjadřujících svou podporu, poděkování a uznání příslušníkům policie, kteří v průběhu úterního dne chránili veřejný pořádek v pražských ulicích, přijalo od včerejšího večera Komunikační centrum ministerstva vnitra a policie. Lidé zároveň vyjadřovali solidaritu s policisty, zraněnými při střetech s násilnými aktivisty a přimlouvali se i za tvrdší postup policie. ČIA o tom informovala tisková mluvčí ministerstva vnitra, Gabriela Bártíková.
 

Podle Bártíkové, "naprostá většina z nich podporuje postup policie, kladně hodnotí korektní chování, vysokou míru tolerance ve vztahu k provokacím odpůrců a profesionalitu zásahů." Většinu telefonujících tvořili starší lidé z Prahy, Čech i Moravy, kteří pohnutým hlasem vyjadřovali podporu policistům. Objevila se i vyjádření "Nenechte je rozbít naší Prahu!", "Jste naši hrdinové, jsme na Vás hrdi, vydržte!", "Chlapi, nebojte se jich, celá republika s váma drží!". Tyto i další citace telefonních a emailových zpráv bude ministerstvo vnitra zveřejňovat na své internetové stránce www.mvcr.cz/mmf.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist