https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ochranci-zvirat-zachranili-vysileneho-jezevce-spadl-do-odkryteho-kanalu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Ochránci zvířat zachránili vysíleného jezevce, spadl do odkrytého kanálu

17.4.2013 02:00 | PRAHA (Ekolist.cz)
Jezevec se z kanálové pasti dostal díky odchytové tyči na psi.
Jezevec se z kanálové pasti dostal díky odchytové tyči na psi.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Foto | Pavel Jakubův / www.csopvlasim.cz
Štěstí v neštěstí měl tuto neděli jezevec lesní. Nedaleko řeky Blanice za obcí Psáře spadl do odkrytého kanálu, ze kterého se nedokázal sám dostat. Vyčenichal ho ale pes náhodných kolemjdoucích, kteří po marných pokusech o záchranu zavolali odborníky z vlašimské Záchranné stanice pro živočichy. Ti jej pak z metr a půl hluboké pasti vysvobodili a pustili na svobodu.
 

„V době našeho příjezdu už byl jezevec vysílený a celý obalený bahnem ze dna. Dle ušpinění stěn skruže se dalo odhadnout, že tam mohl být uvězněn již déle než celý den a zoufale se snažil vyšplhat ven,“ říká Pavel Jakubův z vlašimské záchranné stanice.

Nálezci se jezevce nejprve snažili vyprostit sami, ale nedařilo se, tak zavolali pomoc. Jezevce vytáhli pracovníci Záchranné stanice pomocí odchytové tyče na psy. Po kontrole zdravotního stavu jej hned vypustili na svobodu. Jezevcovi nálezci poté skruž zakryli betonovým víkem, které leželo nedaleko v louce.

„Jezevec měl velké štěstí. Byl už vysílený a bez včasné pomoci by utonul v bahně,“ říká Jakubův. Podle jeho slov jsou odkryté skruže nebezpečná, a to nejen pro zvířata. „Pokud nějaké takové pasti objevíte, zkuste je zabezpečit. Mohlo by tam spadnout i malé dítě anebo se nepěkně zranit náhodný kolemjdoucí,“ radí Pavel Jakubův.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist