https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/odpad-z-chebu-se-bude-dal-vozit-na-prekladiste-do-chocovic-2
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Odpad z Chebu se bude dál vozit na překladiště do Chocovic

9.1.2017 13:24 | CHEB (ČTK)
Komunální odpad z Chebu se bude nadále vozit na překladiště do nedalekých Chocovic. Ve výběrovém řízení zvítězila s nejlevnější nabídkou společnost Marius Pedersen, která překladiště provozuje, řekl dnes novinářům starosta Chebu Petr Navrátil (ČSSD).
 

"Vítězná firma Marius Pedersen nabídla cenu 1220 korun za tunu odpadu, který od nás převezme. Bude to vypadat tak, že městská společnost Chetes naloží odpad ve městě a převeze jej do Chocovic. Tam už se dál o odpad postará Marius Pedersen," uvedl Navrátil. Odpad pak Marius Pedersen převáží velkoobjemovými kontejnery na skládku v Tisové u Sokolova. Dosud stejná firma zajišťovala komplexní služby v oblasti svozu a nakládání s odpady v Chebu. Město se ale rozhodlo svoz předat do rukou městské firmy.

Chetes má už objednaná svozová auta a nyní shání šest řidičů a 12 lidí, kteří budou kontejnery na popelářské vozy nakládat. Kontejnery už město od současného provozovatele nakoupilo.

Podle současných odhadů by Cheb měl ve výsledku na svozu odpadu ušetřit. Na služby spojené s odpady dává zatím kolem 40 milionů korun ročně. Pokud se potvrdí odhady, po převzetí městskou firmou by to mohlo být zhruba o tři miliony méně. Podle Navrátila ale bude třeba počkat na ostrý rozjezd a sledovat náklady minimálně půl roku, než budou odhady relevantní.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist