https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/odpurci-globalizace-chystaji-i-kulturni-program
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Odpůrci globalizace chystají i kulturní program

21.9.2000 14:15 | PRAHA (ČIA)
Nesouhlas s politikou Mezinárodního měnového fondu (MMF) a Světové banky (SB) hodlají odpůrci globalizace vyjádřit i jinak, než pouhými demonstracemi v centru města. Zástupci alternativní kultury totiž připravují na nadcházející víkend Festival umění a odporu, v jehož rámci vystoupí hudebníci a performeři. V rámci festivalu budouna programu také divadelní představení.
 

Jak ČIA potvrdili organizátoři festivalu, účinkujícím nepůjde jen o pouhý protest proti negativním dopadům činnosti MMF a SB, ale také o umělecké ztvárnění alternativy globalizace. Podle mluvčího INPEGU Viktora Pioreckého zahájí přehlídku v pátek v Paláci Akropolis britský pianista Jo Crocker, po něm vystoupí jeho krajané věnující se folku Les Levidow a další hudební uskupení i sólisté. Lucerna Music Bar nabídne v neděli večer videoprojekci představení amerického souboru Kairos theatre, po které bude následovat koncert rockové hudby, folku, hip- hopu a funky.

Hudební a divadelní vystoupení budou provázet také demonstrace, které se chystají na neděli 24. a úterý 26. září.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist