https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/olomoucka-zoo-stavi-africky-pavilon-za-devet-milionu-korun
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Olomoucká zoo staví africký pavilon za devět milionů korun

30.6.2016 17:24 | OLOMOUC (ČTK)
Několik druhů afrických zvířat budou moci vidět návštěvníci Zoologické zahrady na Svatém Kopečku u Olomouce v novém pavilonu, jehož stavba byla tento týden zahájena. Africký pavilon se má otevřít příští rok na jaře a vyžádá si investici zhruba devět milionů korun.
 

"Olomoucká zoo patří mezi nejnavštěvovanější zahrady v tuzemsku. K tomu, aby si svou atraktivitu dlouhodobě udržela, musí přicházet stále s něčím novým. Jednou takovou novinkou bude právě africký pavilon Kalahari," řekl novinářům olomoucký primátor Antonín Staněk (ČSSD).

Pavilon doplní centrální část zoo mezi rybníčkem a nástupištěm safari vláčku. Pod jednou střechou v něm bude žít několik druhů afrických zvířat. "Jednoznačnou hvězdou mezi nimi budou surikaty, které spolehlivě dokáží pobavit děti i dospělé. Vedle nich najdou nový domov damani, hrabáči a medojedi," podotkla mluvčí zoo Karla Břečková. V pavilonu bude také několik malých terarijních expozic a insektárií s hmyzem.

Olomoucká zoo chová zhruba 370 druhů zvířat a ošetřovatelé pečují o 1800 jedinců. Zřizovatelem zoologické zahrady je olomoucký magistrát, který její provoz dotuje. Zoo si vlastními aktivitami vydělá zhruba polovinu částky potřebné na provoz.

Návštěvnost zoologické zahrady na Svatém Kopečku u Olomouce loni kvůli nepříznivému počasí klesla. Branami zoo v roce 2015 prošlo 325.733 návštěvníků, meziročně o 31.176 méně.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist