https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ostravska-zoo-chysta-na-prazdniny-vecerni-komentovane-prohlidky
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Ostravská zoo chystá na prázdniny večerní komentované prohlídky

27.6.2016 17:34 | OSTRAVA (ČTK)
Ostravská zoologická zahrada chystá na prázdniny večerní komentované prohlídky. Návštěvníci tak budou mít možnost zjistit, co se v zahradě děje po zavírací době a jak se chovají zvířata po setmění.
 

"Během procházky potemnělou zahradou účastníci poznají, jak vypadá zoo po zavírací době, a hlavně budou moci pozorovat aktivitu zvířat, která je navečer jiná než během dne. Zejména zvířata soumračná a noční bývají v tuto dobu daleko aktivnější, například kočkovité šelmy, jeleni nebo sovy," uvedla mluvčí radnice Šárka Nováková. Naopak u zvířat, která jsou aktivní během dne, bude možné pozorovat, jak se ukládají ke spánku. Například pávi, kteří se v areálu zoo pohybují volně, vylétají každý večer vysoko do korun stromů.

Večerní komentované prohlídky budou připraveny vždy v pátek, první už tento týden od 20:00. "Upozorňujeme, že pohyb po areálu zoo je možný pouze s průvodcem, protože akce se koná po zavírací době. Délka prohlídky je okolo tří hodin. Vzhledem k časové náročnosti prohlídky doporučujeme zvážit účast nejmenších dětí," doplnila mluvčí.

Pro večerní procházky bude platit cena běžného vstupu do zoo, dospělí tedy za vstupenku dají 110 korun a děti do 15 let, které musí přijít v doprovodu dospělého, zaplatí 80 korun. Kvůli omezené kapacitě je nutné si prohlídku předem rezervovat na telefonním čísle 596 241 269.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist