https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/otazka-dalnice-d3-znovu-otevrena
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Otázka dálnice D3 znovu otevřena

25.1.1999 18:00 | PRAHA (EkoList)
Poslanec František Vnouček (ČSSD) inicioval na 25. ledna seminář na téma dálnice D3. Hlavním cílem setkání bylo dostat zpátky do projednávání řešení dopravní sítě na pravém břehu Vltavy a spojení Prahy s Českými Budějovicemi s výstupem na hraniční přechod Dolní Dvořiště.
 

Setkání, kterého se mj. účastnila předsedkyně Senátu Libuše Benešová, ministr životního prostředí Miloš Kužvart, senátor Pavel Eibert, poslanec a exstarosta Českých Budějovic Miroslav Beneš a starostové a okresní přednostové z lokalit, kterých se to týká (Praha-západ, Benešov, Tábor, České Budějovice, Český Krumlov), nakonec vyústilo v přijetí memoranda. V něm se žádá o přehodnocení usnesení vlády České republiky ze dne 19. 2. 1997 a opětovné zařazení dálnice D3 Praha - Tábor - České Budějovice - státní hranice České republiky a Rakouska do plánu rozvoje dálnic a čtyřproudových silnic pro motorová vozidla do roku 2005.

Důvodem pro takové usnesení je podle Vnoučka již neúnosný nárůst dopravy o 10% rok od roku, což si - podle něj - žádá rázné řešení, které by mohlo přinést své výsledky kolem roku 2006. Miloš Kužvart naopak zdůraznil, aby se zbytečně nepředcházelo výsledkům výzkumu vlivu naší dopravní koncepce na životní prostředí. "To, že pan poslanec Vnouček inicioval toto setkání, považuji za velmi vhodný začátek komunikace se státní správou a samosprávou. Každopádně nemůžeme předjímat výsledek posuzování celé dopravní koncepce České reubliky," řekl na tiskové konferenci po semináři Kužvart.


reklama

 
Michal Polák

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist