https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/pardubice-chystaji-stavbu-cyklostezek-a-lavek-pres-labe
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Pardubice chystají stavbu cyklostezek a lávek přes Labe

17.2.2016 14:29 | PARDUBICE (ČTK)
Bezpečnost některých přechodů pro chodce chce vedení města zvýšit jejich osvětlením, nové pouliční lampy plánuje postavit u polabské stezky do Rosic, která je oblíbená běžci, cyklisty a bruslaři
Bezpečnost některých přechodů pro chodce chce vedení města zvýšit jejich osvětlením, nové pouliční lampy plánuje postavit u polabské stezky do Rosic, která je oblíbená běžci, cyklisty a bruslaři
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Pardubická radnice aktualizovala dopravní projekty, na některé z nich bude žádat o evropské dotace. Prioritou města jsou cyklostezky a bezpečnost chodců a cyklistů. V plánu je například výstavba čtyř cyklostezek, na něž navážou dvě nové lávky přes Labe.
 

"Jedno přemostění propojí park Na Špici s areálem koupaliště Cihelna a na pravém břehu řeky se na něj napojí stezka pro kolaře, která má vést až k vyústění ulice Ke Koupališti. Další cyklostezku chceme stavět od Lonkovy ulice a vést zelení k druhé plánované lávce od sídliště Závodu míru," upřesnil náměstek primátora Jan Řehounek (ANO).

Radnice hodlá také propojit jižní a jihovýchodní část města s jeho středem. Vzniknout by tak měla cyklostezka vedená od soutoku Chrudimky do Hostovic. Čtvrtým z projektů pak má být stezka, která bude lemovat severovýchodní obchvat.

Bezpečnost některých přechodů pro chodce chce vedení města zvýšit jejich osvětlením, nové pouliční lampy plánuje postavit u polabské stezky do Rosic, která je oblíbená běžci, cyklisty a bruslaři. Město rovněž připravuje cyklostezky v úsecích Černá za Bory - Žižín a centrální trasu sídlištěm Dubina.

Na projekty chce radnice čerpat evropské dotace, zároveň využije peníze z rozpočtu a pokusí se získat dotace z národních zdrojů. Aktualizovaný seznam ještě musejí schválit zastupitelé, dodal Řehounek


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist