https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/pardubicky-kraj-zrychli-opravy-silnic-zmeni-zadani-tendru
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Pardubický kraj zrychlí opravy silnic, změní zadání tendrů

16.6.2017 03:30 | PARDUBICE (ČTK)
Další opravy silnic budou následovat. Hejtmanství požádá o evropské dotace na 31 silničních projektů v celkového hodnotě za 2,5 miliardy korun. Dotační podmínky umožňují žádat o peníze na silnice druhé třídy. / ilustrační foto
Další opravy silnic budou následovat. Hejtmanství požádá o evropské dotace na 31 silničních projektů v celkového hodnotě za 2,5 miliardy korun. Dotační podmínky umožňují žádat o peníze na silnice druhé třídy. / ilustrační foto
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Pardubické hejtmanství bude při opravách silnic a výběru stavebních firem zohledňovat nejen nabídnutou cenu, ale také dobu výstavby. První zakázkou, kterou kraj vypíše podle nových zásad, bude silnice z Pardubic do Starého Hradiště. ČTK to včera řekl hejtman Martin Netolický (ČSSD).
 

Například silnici v okolí Hrádku u Pardubic stavební firma plánuje dokončit za 18 měsíců, což se hejtmanství zdá jako neúměrně dlouhá doba. Přitom stavební dělníci mají opravit jen 1,5 kilometru dlouhý úsek.

"Shodujeme se, že je nutné vedle ceny přihlédnout také k tomu, za jak dlouho jsou stavební firmy schopné celou stavbu dokončit a tím zkrátit dobu objízdných tras," uvedl hejtman.

Současný systém podle Netolického nenutí dodavatele využít pro jednu stavbu maximální možné stavební kapacity, aby skončila v co nejkratším možném termínu. Lidé si podle něj často stěžují, že na stavbě nikdo není a práce stojí.

"Poprvé tento parametr využijeme v případě výběru dodavatele na modernizaci silnice z Pardubic do Starého Hradiště. Celková cena modernizace činí téměř 26 milionů s tím, že kraj obdrží dotaci přesahující 22 milionů. Zbytek budeme hradit z vlastního rozpočtu," uvedl hejtman.

Další opravy silnic budou následovat. Hejtmanství požádá o evropské dotace na 31 silničních projektů v celkového hodnotě za 2,5 miliardy korun. Dotační podmínky umožňují žádat o peníze na silnice druhé třídy, dodal hejtman.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist