https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/parizsky-bulvar-champs-elysees-bude-jednou-mesicne-bez-aut
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Pařížský bulvár Champs-Elysées bude jednou měsíčně bez aut

26.4.2016 10:30 | PAŘÍŽ (ČTK)
První nedělí bez aut bude na Champs-Elysées ale až 8. květen. Prvního května, na nějž připadá první neděle pátého měsíce, má totiž kvůli svátku práce volno řada obyvatel Francie a to včetně policistů
První nedělí bez aut bude na Champs-Elysées ale až 8. květen. Prvního května, na nějž připadá první neděle pátého měsíce, má totiž kvůli svátku práce volno řada obyvatel Francie a to včetně policistů
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Nejslavnější pařížský bulvár Champs-Elysées bude každou první neděli v měsíci sloužit pouze chodcům. Oznámila to starostka francouzské metropole Anne Hidalgová, která dlouhodobě usiluje o zlepšení kvality ovzduší ve městě.
 

Necelé dva kilometry dlouhý bulvár bude pro automobilovou dopravu jednou měsíčně zcela uzavřen a po jindy rušných silnicích se budou moci procházet místní i turisté.

První nedělí bez aut bude na Champs-Elysées ale až 8. květen. Prvního května, na nějž připadá první neděle pátého měsíce, má totiž kvůli svátku práce volno řada obyvatel Francie a to včetně policistů, jejichž spolupráce je podle Hidalgové pro hladký průběh akce nezbytná.

Hidalgová dlouhodobě bojuje za zlepšení kvality ovzduší v Paříži. Na léto radnice plánuje rozšířit počet oblastí, do nichž v neděli a o svátcích smí pouze pěší. Dosud jich v rámci akce Paris respire (Paříž dýchá) stanovila třináct. K nim by jich od léta mělo přibýt dalších devět.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist