https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/park-cibulka-se-docka-opravy-cest-i-opernych-zdi-a-schodiste
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Pražský park Cibulka se dočká opravy cest i opěrných zdí a schodiště

22.4.2016 12:44 | PRAHA (ČTK)
Praha nechá opravit park Cibulka v Praze 5. Rekonstruovány mají být cesty i zídky v parku. Praha nyní hledá v tendru firmu, která práce provede. Vyplývá to z informací v seznamu veřejných zakázek magistrátu. Úpravy by měly být hotovy nejpozději do konce května příštího roku. Cena oprav zatím není jasná, bude záležet na výsledku výběrového řízení.
 

Vybraná firma v parku opraví kompletně všechny cesty. Zrekonstruovány budou rovněž opěrné zídky a obnoveno by mělo být dřevěné schodiště. Firma se bude muset také postarat o úklid staveniště a jeho okolí.

Kdy přesně rekonstrukce začne a na kolik vyjde, není zatím jasné. Podle dokumentace mají být práce zahájeny nejpozději do pěti dnů od podpisu smlouvy. V materiálu je rovněž uvedeno, že nejpozději má být rekonstrukce dokončena do konce května 2017.

Park Cibulka vznikl v 19. století u původně hospodářské usedlosti. V parku se nachází čínský pavilon a rozhledna v podobě zříceniny hradu.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist